Tre alternativer til at lave nytårsmaden selv

Nytårsaften er – og har altid været – en særlig begivenhed.

Det er aftenen, hvor vi dels tænker tilbage på et forhåbentlig godt år og samtidig forbereder os på det kommende år. Hvad end dit år har budt på en masse glædelige begivenheder og oplevelser, eller om du har haft et svært år på den personlige eller karrieremæssige front, så fortjener du den bedste nytårsfest.

Nytårsaften er som bekendt en festlig aften, hvor der ikke kun skal skrues op for fyrværkeriet, pynten og tøjet. Der skal selvfølgelig også serveres noget lækkert nytårsmad. Og har du ikke selv lyst og / eller overskud til at stå for madlavningen, så findes der mange gode alternativer. Vi præsenterer dig for tre af dem her.

Derfor skal du lade andre klare madlavningen

Uanset hvor dygtig du er til at lave mad, så ser vi mange gode grunde til at lade andre klare madlavningen netop nytårsaften. Det er der selvfølgelig flere gode grunde til. Vi anbefaler dig at benytte dig af nogle af de mange lette alternativer af følgende grunde:

  1. Du slipper for en masse tidskrævende planlægning og indkøb
  2. Du kan være 100 % til stede på aftenen
  3. Der er typisk minimal oprydning og opvask
  4. Det behøves ikke at være dyrt

De tre alternativer

Som teaset, så er der flere gode alternativer til at lave nytårsmaden selv.

Skal du derfor være vært til den kommende nytårsfest, og er du ikke interesseret i at bruge hele din aften i køkkenet, så skal du læse videre. De tre alternativer kommer nemlig nu.

Alternativ 1: Catering

Mad ud af huset (eller også bare kendt som catering) er uden tvivl et af de bedste alternativer til selv at kokkerere.

Bestiller du f.eks. mad ved Kokken og Jomfruen, så kan du helt selv vælge, om du vil have en 3-retters nytårsmenu, eller om du er mere til en overdådig nytårsbuffet. Med catering kan du dermed sætte flueben ved både forretten, hovedretten og desserten. Nemmere bliver det ikke.

Mange har en forestilling om, at man skal være et større selskab for at kunne benytte sig af catering, men det er faktisk ikke nødvendigt. I mange tilfælde er det ikke nødvendigt at bestille mere end 4-6 kuverter. Hvad end du derfor drømmer om at holde en stor fest, eller om du bare lige vil invitere de nærmeste, så er mad ud af huset en oplagt vej at gå.

Alternativ 2: Restaurant

Vil du gerne slippe for både forberedelserne, madlavningen og opvasken, så er det også oplagt at besøge en lokal restaurant.

Her vil du helt sikkert kunne få både mørt kød, flotte desserter og uimodståelige bobler. Det er typisk den dyreste løsning, men det er trods alt også kun nytårsaften én gang om året.

Ønsker du at besøge en af de lokale restauranter nytårsaften, så husk at booke bord i god tid. Der kan nemlig være rift om pladserne.

Alternativ 3: Takeaway

Det tredje og sidste alternativ er takeaway.

Catering og takeaway minder meget om hinanden, men der er typisk forskel på både typen og kvaliteten af maden. Når du bestiller takeaway gennem de gængse tjenester, så er det typisk retter som pizza, burger, sushi, sandwich og durum, du kan vælge mellem.