Idéer til mad til fødselsdag

Ideer til mad til fødselsdag

Skal du til at planlægge en fødselsdag, så er maden en af de vigtigste ting, man skal have styr på i god tid. Hvis du står og mangler ideer til mad til en fødselsdag, behøver du dog ikke lede meget længere – denne artikel vil nemlig give dig masser af gode råd og inspiration til den kommende fødselsdagsfest.

Hvilken type fødselsdag skal du holde?

Når du skal planlæggee din fest, er det først og fremmest er det vigtigt tænke grundigt over, om fødselsdagsfesten skal være en temafest, og hvilke slags gæster, der kommer.

Maden og dekorationen har nemlig en stor betydning for, om festen bliver en stor succes, og alting skal derfor passe bedst muligt til gæsterne og selvfølgelig også fødselaren.

Mad til børnefødselsdag

Børnefødselsdage er præget af leg og sjov. Derfor er det godt, hvis maden er enkel at lave og består af ingredienser, som næsten alle kan lide. Hjemmelavede burgere, pølsehorn, frikadeller, pitabrød, mini pizzaer, pommes frites og fiskefileter er blandt nogle af de populære og mere traditionelle valg, når det gælder mad til en børnefødselsdag. Det er også en god ide at have små, sunde snacks på bordet, fx gulerødder, agurkestykker eller lignende.

En god ide til mad til børnefødselsdagen er at lave små portioner eller dele af alt, der serveres, så børnene nemt kan tage det, de kan spise. Det formindsker risikoen for, at nogen kommer til at spise for meget og får det skidt senere.

Du kan finde flere tips til fødselsdagen her.

Finere mad til de voksne

Ideer til mad til fødselsdag kommer først og fremmest, når man ved, hvilken slags fødselsdag, der skal holdes. Er gæsterne voksne, så er der måske flere kreative muligheder, end for eksempel ved en børnefødselsdag.

Vil man gerne imponere sine gæster lidt, så er fin mad lige sagen – og her er mulighederne mange.

Frisk laks, oksefilet, salater med mange ingredienser, ovnbagte kartofler med lækre krydderier, hvidløgsflutes og brødcroutoner er ting, man ofte kan finde på madbordet ved en fødselsdagsfest for voksne. Til dessert kan der for eksempel forekomme pandekager med flormelis og lækker is, eller måske friskbagt chokoladekage med friske skovbær til. Det er bare med at lade kreativiteten udfolde sig!

Temafest

Når man gennemgår ideer til mad til fødselsdagen, så er det værd at tænke på, om fødselsdagsfesten skal være en temafest. Hvis den er det, er det vigtigt, at maden også passer dertil. Er temaet for eksempel Harry Potter, vil gæsterne helt klart elske, hvis maden til fødselsdagen også er inspireret af det kendte troldmands-univers.

Temaer kan medvirke til at gøre en fest mere spændende og mindeværdig. Derfor er det i dag ret populært at holde fødselsdagsfester med et tema. Hvis man gerne vil prøve at holde en fødselsdagsfest med et tema, er det bedst at lade fødselaren vælge temaet, da det jo er ham eller hende, man holder festen for.

Kan fødselaren godt lide pirater, kan et pirat-tema være en perfekt mulighed. Er din æresgæst mere til sjove 80’er temaer, så er det også en veloplagt ide. Der er rigtig mange muligheder, og det kan være svært at vælge, når man først sætter sig ned og får en masse ideer.