Ideer til mad til barnedåben

Mad til barnedåb

Når man skal arrangere en sammenkomst eller en fest, så kan det tit være lidt svært at finde ud af, hvad der er godt at sætte på menuen. At få ideer til mad til en barnedåb er ikke nogen undtagelse.

Men bare rolig – står du netop i den situation, så vil denne artikel give dig inspiration og hjælpe dig frem til den lækreste menu, som både du og dine gæster kan nyde fuldt ud!

Mad til barnedåb som alle kan lide

For at være sikker på, at alle gæster får en god smagsoplevelse – børn såvel som voksne – så er det godt at vælge retter, som de fleste kan være med på, på trods af forskellige allergier, smagsløg eller lignende. Det dur jo ikke, hvis der er nogen, der går sultne hjem fra arrangementet.

Derfor er det en god ide at kende dine gæster godt på forhånd – spørg evt. ind til bestemte allergier eller madpræferencer i god tid før barnedåben, bare for at være på den sikre side. På den måde er du bedst forberedt på, hvad der er af muligheder for mad til barnedåben.

Klassisk mad til en barnedåb kan bl.a. indebære en stegebuffet, hvor der serveres forskelligt, stegt kød, med frisk salat og krydrede kartofler til. Det er noget, man kan finde som en del af mange festmåltider og er klart en mad-ide, de fleste kan spise uden de store problemer. Og når det nu er mad til en barnedåb, så er minipizzaer, pølsehorn og små frikadeller også lækre klassikere at have med på madbordet til de lidt yngre gæster.

Alternativt kan man også servere en omgang frisk brød med et bredt udvalg af lækkert pålæg i særklasse. Danskere holder generelt meget af brød, så det er også en god mulighed blandt ideer til mad til barnedåben, selvom det måske ikke lige er det fineste mad, man kan komme i tanke om. Men lækkert er det jo stadigvæk!

Desserter til barnedåben

Hvad er en festmenu uden en god dessert? Det skal der selvfølgelig også til, når der fejres en barnedåb.

En god dessert involverer ofte søde sager i form af is, kage, frugt og bær. Pandekager med is og frisk frugt er fx et populært dessert-valg til diverse sammenkomster, også til et barnedåb. Det er lækkert med lidt koldt til maven, efter man har spist en masse god buffet-mad, da den kolde fornemmelse kan hjælpe ens mave til at føles lidt mindre oppustet, hvis man har et problem med dette.

En lækker, friskbagt tærte eller kage er også noget, langt de fleste ikke kan sige nej til. De søde og lækre dessert-klassikere får helt klart munden til at løbe i vand, før man overhovedet er gået igang med at spise – og på den måde bliver appetitten i hvert fald også holdt igang!

Synes du stadig, at du mangler lidt inspiration til mad til en barnedåb og ideer til den festlige dag i det hele taget, så er du velkommen til at finde det her.