Mad til konfirmationen

Konfirmations menu

En konfirmation er en gammel, dansk tradition, der symboliserer et barns indtræden i det kommende ungdomsliv. Religiøst betyder det også, at Gud bekræfter et løfte om at være med dem, der er blevet døbt tidligere i deres liv.

Der findes flere forskellige konfirmationsritualer, og i dag er det ikke usandsynligt at høre om nogle, der holder en såkaldt “nonfirmation”, som er en familiefest for de unge, der egentlig ikke går op i alt det religiøse ved traditionen.

Men uanset, hvilket ritual dit barn gennemgår i dagens anledning, er der god grund til at fejre dagen. Det er en festlig stund, som kræver noget planlægning forud og især hvad angår mad til konfirmationen.

Ideer til jeres konfirmations menu

Der findes mange steder, du kan bestille en konfirmations menu og de fleste steder står de klar til at hjælpe med forslag til en enestående menu til din konfirmation eller nonfirmation. 

Først og fremmest kan det være godt at tænke over, om du og konfirmanden ønsker en 3-retters menu, eller om I er mere til en tag-selv buffet. Det kan nemlig være nemmere at tage udgangspunkt i en menu, hvis I i forvejen har sporet jer en smule ind på, hvad I kunne tænke jer.

De fleste steder der til byder mad ud af huset til konfirmationer tilbyder forskellige 3-retters menuer, som er sammensat specifikt til konfirmationer eller nonfirmationer. Fordelene ved disse er, at de ofte kan serveres portionsanrettede ved bordene – og at ingen gæster behøver sidde og tænke over, hvad de har lyst til at tage, da de jo allerede er forberedte på menuen.

En buffet er også et populært valg, særligt til større selskaber, hvor det kan være svært at appellere til alle deltageres smagsløg. Muligheden for buffet giver nemlig dine gæster friheden til selv at vælge deres middag og så slipper du for at arrangere bordservering.

Bestil maden til konfirmationen i god tid

Det er som hovedregel en rigtig god ide at bestille en konfirmations menu i god tid.

En glædens dag skal ikke præges af stress og jag og I risikerer dermed heller ikke, at jeres favorit catering til konfirmationen er booket ud.

Besøg allerede i dag de forskellige steders hjemmesider og kig på det brede udvalg af festmåltider, eller ring ind og tag en snak. Så kan du inden længe allerede sætte flueben ved én af de ting, der skal sørges for til den store dag.