Gode snacks til studenterfesten

Mad til studenterfesten

Går du og venter på, der klækker en ny student i familien? Så kan du passende bruge noget af tiden på at forberede studenterfesten. Både hvad angår gave til studenten, gæsteliste og hvad der skal serveres.

Her får du 3 gode idéer til nemme snacks, der egner sig godt til studentergilder i form af åbent hus og selve studenterrundturen, hvor de nybagte studenter traditionen tro kommer forbi alle klassekammaraternes hjem til et “tillykke”, et glas bobler og lidt lækkert til ganen.

Tapas

Generelt hitter tapas alle steder. Det er lækkert med små stykker specialpålæg, oste og spændende tilbehør. Tapas er også nemt at anrette på forhånd, så fade og skåle blot kan sættes frem, når gæsterne melder deres ankomst.

Du kan enten selv handle ind til tapas i det lokale supermarked, men ofte koster det næsten det samme at lade den lokale slagter arrangere et tapasfad. Så er der nemlig styr på både mængder og selve indholdet på tapasanretningen, så det hele komplimenterer hinanden smagsmæssigt.

Pålægskagemand eller pålægsplade

De fleste delikatesser og slagtere laver pålægsplader, som er bunde lavet af brød, smurt med mayo og pyntet flot med masser af lækkert pålæg og tilbehør. Det er et skønt alternativ til traditionel frokost, og så er det nemt at servere.

Du kan også sagtens selv lave en pålægsplade ved at bage et fladt hvedebrød i ovnens bradepande og selv smøre og pynte denne. Her kan dejen på verdens nemmeste boller med fordel bruges.

En portion passer til én bradepande.

Bliver brødet for højt, kan du skære det igennem på langs og få to bunde i stedet.

Nem snack til studenterne

Hvis du planlægger at servere mad for studenterne, når de er afsted på studenterkørsel, vil alle med garanti sætte pris på praktisk “fingermad”, som nemt kan tages med på turen. Måske kan du skaffe nogle papirsposer, studenterne kan putte deres snacks ned i, inden de kører videre.

Samtidig indeholder en studenterrundtur også traditionelt en del alkohol, som gør det endnu mere vigtigt at have noget mad i maven at stå i mod med – og gerne noget salt af slagsen.

Her er butterdejssnegle både nemt og lækkert:

Opskrift på små butterdejssnegle (75 stk)

  • 1 pakke færdiglavet, frossen butterdej (med 5 plader).
  • 2 æg
  • 2 poser revet ost
  • 2 pakker revet skinke (kan udelades)
  • Oregano og peber som krydderi.
  1. Tag butterdejen ud af pakken og læg pladerne ved siden af hinanden. Lad dem tø op i 20 minutter.
  2. Rul hver plade ud én ad gangen, så de hver er på størrelse med et A4-ark.
  3. Pensl hver plade med sammenpisket æg
  4. Drys ost, krydderier og evt. skinke på.
  5. Rul pladerne en ad gangen til hver sin roulade – på den lange led. Sørg for at bukke “snippen” ind under selve sneglen, så den bevarer sin form under bagningen.
  6. Skær rouladen ud i skiver på cirka 1,5 centimeters tykkelse. Der bliver cirka 15 snegle af hver roulade.

Bag sneglene i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

Tip: Du kan også fylde sneglene med pesto, pikant-ost, rodfrugtmos eller noget helt fjerde. Du kan også lave søde snegle med chokolade, marcipan eller kanelremonce.