Opskriften på den perfekte fødselsdag

Fødselsdag kan være mange ting, men i Danmark har især menuen en vigtig plads på den særlige dag. Hvad enten man er voksen eller barn, så er der nogle helt specifikke ting man bare skal huske på fødselsdagen.

Her får du et par gode tips til hvordan du sammensætter den perfekte fødselsdagsfest med den bedste fødselsdagsmenu.

Boller skal der til

Fra barn til voksen, vi elsker alle de lyse boller til vores fødselsdag. I en tid med fokus på sundhed og kost er de traditionelle hvedeboller blevet udskiftet med diverse fiberbrød, rugbrødsboller og lignende. Men den ene gang om året er det tilladt at spise de lækre fødselsdagsboller med smør, ost og alt hvad der skal til.

At bage de famøse boller kan være en udfordring på en dag hvor man også skal tænke på kagebagning, oppyntning, drikkelse og ikke mindst gæsterne. Derfor er det altid en god idé at finde en opskrift der er god men nem.

Er din fødselsdag, din søsters eller din nabos lige rundt om hjørnet, og mangler du lidt inspiration til de beundringsværdige boller, så find opskriften på de lækreste luftige boller her.

En god kage giver glade gæster

Fødselsdagskager er der mange variationer af. Kommer man fra Fyn, så er det især brunsviger-manden eller konen der er en selvfølge på kagebordet. Andre regioner foretrækker lagkager mens andre igen årligt eksperimenterer med nye kager.

Fælles for dem alle er at den søde tand skal plejes til en fødselsdag. Vælg derfor en kage du ved at både du og dine gæster vil elske. Hvis du selv har tid, overskud og færdigheder til at bage, så er det selvfølgelig et plus. Men har du ikke selv tiden på en ellers travl dag, så få hjælp af de dygtige bagere der findes i landet.

Blomster og lys skaber hygge

Udover den lækre menu bestående af boller, kage og andre forbudte fristelser, så kan du også gøre dagen ekstra hyggelig med en nem borddækning.

Du behøver ikke at investere i den helt store pyntepakke, men en vase med årstidens blomster og et par stearinlys på bordet markerer alligevel at det er en særlig dag på året.

Suppler eventuelt med en dug eller servietter med flag på. På den måde fuldender du den danske, traditionelle og ikke mindst hyggelige måde at arrangere en fødselsdagsfest på.

Det giver selvfølgelig altid et pift til stemningen, hvis der er lidt baggrundsmusik, snacks og slik og måske nogle lækre drikkevarer som kakao med flødeskum, kaffe eller sodavand.