Sommerhus byder på masser af afslapning og kvalitetstid med hele familien. Ferier eller weekender kan nydes i sommerhuse både om vinteren og sommeren. Lidt tid væk fra hverdagen kan skabe ro og overblik. Sommerhus er en oplagt ferie- eller weekendmulighed, hvis du ønsker at tilbringe ekstra tid med eksempelvis venner eller familie.
Madlavning i et nyt og anderledes køkken end det derhjemme kan ofte skabe lidt forvirring og medføre uorden. Køkkentjansen i sommerhuset skal gerne overstås hurtigst og lettest muligt, men alligevel gerne med et lækkert resultat. Leder du efter nemme og lynhurtige madopskrifter, der snildt kan blive et hit hos sommerhusets gæster. Læs med videre og få 3 gode bud på en hurtig aftensmad, der kan stille sulten ved aftensmadsbordet i sommerhuset.
Den nemme opskrift på spaghetti carbonara
Langt de fleste kender til den populære pastaret: Spaghetti Carbonara. Det er en klassisk ret, der kan laves på mange forskellige måder. Dog typisk med fløde, æg og revet ost. Her er en udgave, der gør opskriften lidt nemmere og hurtigere, så aftensmadslavningen kan klemmes ind i sommerhusets dagsorden. Opskriften tager omkring 15 til 20 minutter.
Hvis du laver mad til otte personer, skal du bruge følgende: 1000 gram spaghetti, 600 gram bacon i tern. 1 liter Mornay sauce (light) og eventuelt 400 gram champignon. Kog først pastaen. Steg herefter bacon og champignon (hvis ønsket) på en pande i et par minutter. Tilsæt sauce og pasta og vend det hele sammen kort før servering.
Gryderet med broccoli
Leder du efter en lidt sundere aftensmad, kan denne være noget for dig. Den er både nem, billig og hurtigt færdig. Kan både serveres med pasta og ris. Til otte personer skal der bruges: 800 gram kyllingefilet, 2 løg, 2 broccolihoveder, 5 dl madlavningsfløde, 4 dl vand, 4 tsk paprika samt salt og peber. Skær kylling, løg og broccoli i små tern. Kyllingen brunes i en bryde hvorefter løg og broccoli tilsættes. Hæld vand i gryden. Tilsæt fløde og lad gryden simre i 15-minutterstid. Smag til med slat og peber.
Suppe med rød karry og kylling
Lækker suppe, der både fungerer som for- og hovedret. Ved opskrift til otte personer skal der bruges: 500 gram kyllingefilet, 2 poser rød karry blanding, 2 tsk tomatpure, 2 spsk majsstivelse, 2 dåser kokosmælk, 6 hønsebouillonterninger, 12 dl vand. Skær kyllingen i stykker og brun den i en gryde. Tilsæt karry. Rør majsstivelse og vand sammen og hæld det i gryden med resten af ingredienserne. Lad suppen koge i 10 minutter og smag til med salt og peber.