Derfor kaster flere og flere danskere sig over bagning

Langt de fleste danskere har en eller flere interesser, som de nyder at bruge tid på i deres fritid. Blandt de mest populære interesser finder man bagning. Og det særlige ved denne fritidsinteresse er, at den appellerer til både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe. Der er uden tvivl en overvægt af kvinder, der bager brød og kager, men der er også mange mænd og drenge, der nyder at eksperimentere i køkkenet.

Hvorfor er vi så glade for at bage? Hvad bager vi mest? Hvilken indvirkning har diverse tv-programmer på os? Vi besvarer alle disse spørgsmål i blogindlægget her.

Tre gode grunde til, at vi elsker at bage

Vi kan komme på rigtig mange gode forklaringer på, hvorfor vi danskere føler os tiltrukket af hele bageuniverset. Vi vil dog gerne gemme lidt spalteplads til andre emner, hvorfor vi denne gang kun nævner de tre største grunde til, at bagning har fundet vej til mange danskeres hjerter.

  1. Det er afstressende – De fleste kan nikke genkendende til, at det er afstressende og måske endda decideret mediterende at bage. Det hænger formentlig sammen med, at vi glemmer alt om hverdagens bekymringer, når vi jonglerer med æg, mælk og sukker i køkkenet.
  2. Det er hyggeligt – Dernæst kan der ikke herske nogen tvivl om, at det er hyggeligt at bage. Det er især hyggeligt, hvis det er en aktivitet, der kan samle hele familien.
  3. Det giver en masse selvtilfredsstillelse – Der findes ikke mange ting, der er lige så tilfredsstillende som at tage en veltilberedt og velduftende kage ud af ovnen. Det eneste der kan slå det skulle da lige være den første bid.

Vi bager alt fra rugbrød til vandbakkelser

Der vil altid være noget bagværk, der er mere populært end andet, men generelt kan man sige, at der er stor variation i, hvad vi bager.

Hver dag bliver der bagt tusindvis af sprøde franskbrød og rugbrød i de danske køkkener.

Ligeledes bliver der bagt tonsvis af lækre og velpyntede kager. Blandt de mest populære kager er det svært at komme udenom banankagen, chokoladekagen, gulerodskagen, kanelsneglen og drømmekagen. Derudover er der mange bageentusiaster, der eksperimenterer med vandbakkelser. Find en opskrift på vandbakkelser via linket, hvis du har mod på det.

Bagedysten og andre tv-programmer er med til at fremme interessen

Bagedysten (Den store bagedyst) og alle de andre tv-programmer omhandlende bagning har uden tvivl været med til at skabe øget interesse for bagerfaget. Når andre helt almindelige danskere kan lave flotte og smagfulde kager, hvorfor skulle du så ikke også kunne?

Drømmer du også om at blive en dygtigere bager og konditor, men mangler du inspiration, så kan du med fordel se følgende tv-programmer:

  • Den store bagedyst
  • Sukkertoppen
  • Cake Boss
  • Det søde liv