McDonalds Menu med Priser

Når sangerinden Adele florerer på Instagram med et videoklip, hvori hun siger, at hvis hun skal vælge et “last meal”, så skal det være en McDonalds menu med kylling nuggets, pomfritter og sodavand, ja, så er der noget om snakken. McDonalds menuer KAN bare noget særligt både som morgenmad, frokost og aftensmad samt dessert, snack og en bred variation af varme og kolde drikke.

Et måltid hos McDonalds kan både være i hverdagen, hvor man har brug for et hurtigt måltid (fast food) eller til børnefødselsdagen eller andre særlige begivenheder, hvor der skal kræses ekstra godt om gæsterne. Desuden kan menuerne tilpasses den lille, mellem eller store sult i kraft af menu størrelserne, som er lille, mellem og stor, og dette er både godt for pengepungen og for klimaet, så man forhindrer madspild.

Historien bag McDonalds

De fleste danskere kender i dag McDonald, men hvordan startede det hele egentlig og af hvem? Den blev faktisk grundlagt i 1940 lige omkring 2. Verdenskrig, og hvem skulle have troet, at den ville ende som en multinational fastfoodkæde, der i dag er verdens største restaurantkæde baseret på årlig omsætning?

Det var i sin tid parret Richard og Maurice McDonald, der startede den i USA, og i år 2021 videreføres den af 40.031 egne og franchise-baserede restauranter i hele verden og har en årlig omsætning på 21 mia. US $.

Menu klassikere

De fleste mennesker, der af og til går på McDonalds, har deres absolutte favorit måltid. Det er som regel en menu, som man har særlig hang til, og som man ofte bestiller igen og igen. På menukortet er der både klassiske burgere, som har eksisteret i en menneskealder, ligesom der også er særtilbud og coin offers, der er pop up tilbud, der eksisterer i en hvis rum tid.

Men hvilke burgere er egentlig de oprindelige burgere rent historisk? Her kan vi nævne både hamburgeren og deres Cheeseburger. De stammer helt tilbage fra 1948, hvor de tog alle med storm og hurtigt blev et sikkert hit.

Den velkendte og måske allermest kendte burger er den ikoniske Big Mac, som blev lanceret første gang i 1967 i de glade tressere. Den går for at være en af de mest populære burgere nogensinde, både da den kom frem og stadig den dag i dag. Når vi taler om klassiske burgere, kommer vi heller ikke udenom McFeast. Den fås i dag i både en almindelig version og en grov McFeast version med grovere burgerbolle. Den stammer helt tilbage fra 1977 og ligesom Big Mac´en blev den også hurtigt et stort hit.

Danske priser

Når du gerne vil vide, hvad en menu koster, skal du være opmærksom på, at det er danske priser, vi angiver her, hvor menu-priserne er tilpasset det danske marked. Tager du dermed til andre lande, vil priserne på menuerne være anderledes og tilpasset det enkelte lands prisniveau. Vær også opmærksom på, at når der i vores liste står “single”, betyder det, at prisen kun er for selve burgeren, mens kategorierne “mellem” og “stor” indikerer, at prisen er for en menu, der også inkluderer en valgfri sodavand i henholdsvis mellem eller stor størrelse og pomfritter i mellem eller stor størrelse, alt efter hvilken menu størrelse, du vælger.

Der kan som regel også vælges salat eller gulerødder i stedet for pomfritter, ligesom der kan vælges dansk vand, Faxe Kondi, Coca Cola, Sprite, Fanta og andre læskedrikke. Derudover kan der tilkøbes pomfrit sauce, remoulade, ketchup, karry sauce, aioli osv. til pomfritterne, som vi ikke har med her i prislisten.

For at danne et overblik over de menuer, som Mc Donalds har, kommer her en detaljeret oversigt over deres menuer samt priser:

 

Navn Single Pris Mellem Menu Stor Menu
Big Mac

 

 

Big Mac’en består af:

 

2 Bøffer af Oksekød, Big Mac sauce, smelteost med cheddar, hakkede løg, pickles og frisk salat.

32kr 65kr 71kr
Big Tasty Bacon

 

Big Tasty Bacon består af:

 

En saftig bøf, tomat, løg, salat, emmentaler smelteost, Tasty sauce og sprød bacon.

45kr 74kr 81kr
Double Big Tasty Bacon

 

Double Big Tasty Bacon består af:

 

To saftige bøffer, tomat, løg, salat, mere emmentaler smelteost, Tasty sauce og sprød bacon.

55kr 83kr 89kr
McFeast

 

McFeast består af:

 

En saftig bøf, tomat, sennep, pickles, salat, hakkede løg, smelteost med cheddar, ketchup og mayo.

37kr 72kr 76kr

 

 

Quarter Pounder

 

Quarter Pounder består af:

 

En saftig bøf, to skiver cheddarost, hakkede løg, pickles, sennep og ketchup.

32kr 62kr 71kr
McChicken

 

McChicken består af:

 

Sprød, paneret kyllingestykke, salat, mayo og en sesambolle.

32kr 67kr 71kr
Filet-O-Fish

 

Filet-O-Fish består af:

 

Et lækkert stykke sprød torsk, smelteost og Filet-O-Fish sauce.

22kr 58kr 62kr

 

En eller to bøffer?

Hvad er så forskellen på de forskellige menuer, kunne man spørge om. De ligner meget hinanden, mens der alligevel er forskel. Den ene forskel er, hvorvidt der er en eller to bøffer i burgeren. Er du dermed meget kødsulten, skal du helt sikkert vælge en menu som Double Big Tasty Bacon eller Big Mac, som begge har to bøffer. Det giver en større mæthed og betyder i nogle tilfælde, at du kan “nøjes” med én menu fremfor to menuer.

Oksekød, kylling eller fisk?

Den anden forskel på de forskellige menuer er, om de består af oksekød, kyllingekød eller fisk. En McChicken er med kylling og du kan også vælge kylling nuggets. Er du mere til fisk, skal du vælge en Filet O´Fish, der er med torskekød.

Grov eller almindelig burgerbolle?

Du kan også vælge, hvorvidt du vil have en grov burgerbolle eller en almindelig burgerbolle. Dette kan du for eksempel i menuen Grov McFeast, hvor du får en grov burgerbolle. Dette kan være til dig, der ønsker at undgå at spise hvidt brød, enten på grund af allergi eller på grund af andre kostmæssige overvejelser eller principper.

Det sunde alternativ

Er man på kur eller diæt eller bare gerne vil spise lidt sundere, har M Donalds også salater og gulerødder på menuen, som du kan spise i stedet for pomfritter i menuen. Hvis du skal passe på vægten, kan fravalget af både pomfritter og pomfritsauce være den lidt sundere variant af en burger menu.

Menu til børn – Happy meal

Har du børn med på McDonalds, er der altid mulighed for at bestille et såkaldt Happy Meal. Det er en hamburger i børne størrelse, pomfritter og en valgfri sodavand. Herudover følger der også altid et stykke legetøj, hvor barnet kan vælge mellem forskellige varianter af legetøj, og dette skal vælges, når man bestiller menuen.

Det kan være dejligt for et barn at have noget at lege med efter eller under maden, når forældrene sidder længe over maden, og barnet begynder at kede sig lidt. Det aktiverer også hjernen, hvilket igen gør, at barnet vil huske besøget på McDonalds som en rar og sjov oplevelse i kombination med måltidet.

To go eller to stay?

Når du bestiller en menu hos McDonalds, er der visse restauranter, der kun har take away tilbud, hvormed det giver sig selv, om du tager maden med ud eller hjem, når du tropper op og bestiller og henter maden personligt.

Andre McDonalds restauranter har siddepladser i selve restauranten, og her skal du vælge, om du vil sidde i restauranten og spise, eller om du vil tage den med hjem. Vælger du at tage den med hjem, får du den udleveret i en smart pose med kop holder, hvor drikkevarerne kan stå sikkert under hjemtransporten. Ligeledes får du udleveret servietter og sugerør, så du kan drikke af læskedrikken uden at røre ved kruset og servietter tørre dine hænder undervejs, såfremt du spiser udenfor i naturen.

McDonalds menuer som take away

Det er noget forholdsvist nyt, at man kan bestille McDonalds menuer som take away. Med alle de moderne take away apps som Just Eat og Hungry har McDonalds taget kampen op i det benhårde burger menu marked, hvor mange andre restauranter tilbyder burger menuer som take away og hjemmelevering.

Man kan nu bestille McDonalds menuerne via appen Just Eat, og det er også en service som Wolt, der leverer menuerne hjem til. Her kan du sidde i fred og ro derhjemme eller på arbejdspladsen eller i daginstitutionen og bestille de burgermenuer, som du har lyst til, hvorefter der er et bud, der kommer og leverer dem til den adresse og det tidspunkt, som du har valgt.

Der kan være en meget stor frihed forbundet med denne service, fordi du ikke behøver at stå i kø hos McDonalds eller transportere dig langt for at møde personligt op i restauranten. Denne service gør også, at mange har større tilbøjelighed til at vælge en burger menu fra McDonalds, fordi det nu er muligt som take away.

Kaffe og dessert

Det er ikke kun lækre og velsmagende burgermenuer, som McDonalds er god for. De tilbyder også diverse former for kaffe samt desserter. Her kan man få isdesserter i et plastikbæger, der får englene til at synge, når karamel eller chokoladesauce flyder i rigelige mængder ud over selve isen og skaber en himmelsk smag, især når man kombinerer den med en god kop kaffe såsom espresso, americano eller cafe latte. En sådan dessert med kaffe til er den perfekte afslutning på en lækker og velsmagende burgermenu.