3 tips til en romantisk kærestemiddag

Kærestemiddag

Man behøver ikke tage ud at spise for at få romantisk kærestemiddag eller hyggeaften.

Det hele kan sagtens foregå derhjemme, hvis bare man sørger for at gøre aftenen til noget særligt.

Det er især oplagt med en hjemmedate, hvis man har små børn og trænger til lidt voksentid, men ikke har lyst til at få børnene passet. Her kan man planlægge middagen, så den starter når børnene er puttet og få kvalitetstid sammen, indenfor hjemmets vægge.

En kærestemiddag derhjemme kan også fungere som opvarmning til en senere tur i biografen – eller blot som optakt til en hjemmeaften med hinanden i fokus.

Her får du 3 tips til en vellykket kærestemiddag alle kan føre ud i livet.

Dæk pænt op

Der findes en talemåde der siger, at man spiser med øjnene.

Derfor er et veldækket bord et godt udgangspunkt for en vellykket kærestemiddag.

Ikke bare i forhold til at maden kommer til at tage sig bedst ud, når omgivelserne lader den komme til sin ret –  men også fordi et opdækket bord signaler, at aftenen er noget særligt. Også selvom den foregår derhjemme i vante rammer.

Der behøver i øvrigt ikke meget til:

Lysestagerne fra reolen, en vase med en buket roser og nogle middagsservietter. Vil du toppe oplevelsen, kan du også forære din kæreste en lille gave i forbindelse med middagen. Ikke nødvendigvis noget dyrt – det er selve overraskelsen, der tæller.

Få styr på menuen

Der ligger mere kærlighed i at servere et måltid for dem man holder af, end man skulle tro.

Det er nemlig ikke alene en symbolsk handling, hvor man ved hjælp af sin mad bidrager til at holde den anden part i live – man har også brugt tid og kræfter på at handle ind til maden, forberede måltidet og servere lækkerierne.

Derfor er en hjemmelavet kærestemiddag en klassiker, når der skal fyres op for romantikken.

Selvom du ikke har den store erfaring med at lave mad, kan du sagtens imponere. Måske endda endnu mere, fordi din kæreste slet ikke forventer af dig, at du går i gang i køkkenet.

Du kan finde gode forslag til aftensmad til kæresten på Romantikeren.dk

Sluk for elektronikken

Når man er derhjemme, kan det være fristende at spise mens tv’et er tændt eller radioen kører. Måske tikker der også en SMS ind på telefonen eller også ringer veninden.

Når I skal holde kæresteaften, er det dog oplagt at lægge alle disse forstyrrelser væk, hvis I har mulighed for det. På den måde får I fuldt fokus på hinanden og behøver ikke koncentrere jer om andet.

Nogle holder af at høre musik under maden og den rette romantiske playliste kan da også løfte stemningen endnu mere.

Bruger I mobilen til at streame musik på, så sørg dog for at slå telefonens “forstyr ikke”-funktion til. Ellers risikerer I, at der “går hverdag i den” og så bliver jeres kærestemiddag hurtigt til det modsatte af noget særligt.

Og det er synd – især når I har lagt så mange gode kræfter i at planlægge aftenen.