Fædre fortjener at blive hyldet og anerkendt for den kærlighed og den støtte, de giver gennem både barndommen og voksenlivet.

Hvis farsdagsgaven skal suppleres med en lækker middag derhjemme, får du her et forslag til en 3-retters menu, som både er nem at lave og med garanti vil vække glæde hos både din egen far, din svigerfar og dine børns far.

Forret til Fars Dag

Til forret kan du servere serranoskinke med pesto, pinjekerner og varmt ciabattabrød. Du kan både anrette maden på én tallerken alle kan tage fra, eller pr. person på hver sin tallerken.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 12 skiver serranoskinke
  • En bakke ruccolasalat
  • Et glas pesto
  • En pose pinjekerner
  • Parmesanost i blok
  • Et ciabattaflute fra bageren
  • Olivenolie.

Sådan gør du:

  1. Skyl og tør ruccolasalaten og fordel bladene på en tallerken.
  2. Dryp med en lille smule olivenolie.
  3. Anret serranoskinken ovenpå.
  4. Læg små toppe af pesto ovenpå skinken.
  5. Rist pinjekernerne let på en tør pande og drys henover.
  6. Riv flager af parmesanost henover.
  7. Lun fluten og server til.

Hovedret

På Fars Dag er et rigtigt herremåltid på sin plads – og en nem af slagsen er en culotte- eller cuvettesteg. Den passer nemlig sig selv i ovnen.

Til stegen kan du servere hasselbackkartofler og den heldige fars yndlingssauce samt den type grøntsager, den pågældende far kan lide.

Du kan også vælge at servere flødekartofler i stedet. Her er denne nemme opskrift både lækker og vellykket hver gang.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 kilo kartofler
  • 2 løg
  • 1 brik Mornaysauce (500 ml.)
  • 1/4 liter fløde
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skræl kartofler og skær dem i 5 mm. tykke skiver
  2. Pil løget og skær det til løgringe.
  3. Fordel begge dele i et ildfast fad.
  4. Rør mornaysauce, fløde og hvidløg sammen i en skål.
  5. Smag til med salt og peber. (Husk at blandingen skal være lidt mere salt end du foretrækker, da kartoflerne suger en del af smagen til sig, når de opvarmes).
  6. Hæld blandingen over kartoflerne og løgene og rør let rundt.
  7. Bag flødekartoflerne i 1 time og 15 minutter ved 185 grader.

Skal middagen til Fars Dag indeholde dessert?

Så kan du lave en omgang kage-tapas med din eller dine børns fars yndlingskager.

Måske er det brownies, romkugler og æbletærte der er favoritten? Så kan du servere mindre stykker af begge dele med en kugle god is og lidt frugt.

Du kan med fordel smutte forbi bageren, hvis du ikke selv har tiden til at bage.

Vil du hellere selv lave en dessert, er denne No-bake Oreo cheesecake nem og lækker.

Du skal bruge:

  • 2 pakker Oreokiks
  • 4 spsk. smeltet smør
  • En halv liter piskefløde
  • 200 gram flødeost
  • 4 spsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Knus Oreokiksene (gem 1/3 af de knuste kiks til senere)
  2. Rør dem sammen med 4 spsk. smeltet smør.
  3. Sæt bunden på køl.
  4. Fordel i bunden af en springform (22 cm i diameter)
  5. Pisk fløden til let flødeskum
  6. Rør flormelis i med let hånd.
  7. Vend flødeosten i blandingen indtil blandingen er ensartet.
  8. Vend resten af Oreokiksene i.
  9. Fordel blandingen ovenpå bunden, når den er kølet af.

Lad kagen stå på køl et par timer – så er den klar til servering.