5 anderledes madoplevelser

Madoplevelser

Hvis du er en ægte foodie som ikke bare elsker mad, men også nye og anderledes madoplevelser, er der masser af ting at udforske, opdage og smage på derude. Det handler bare om at finde dem. Det får du hjælp til her, hvor vi præsenterer dig for de 5 gode kulinariske oplevelser, du kan fordrive en fridag på. Enten sammen andre eller alene.

Tag på food tour i København

Denne madoplevelse henvender sig ikke kun til Københavnere. Danmark er så lille, at hovedstaden kan besøges blot for én dag og mange madturister tager turen til landets hovedstad, fordi man her finder en masse nye kulinariske oplevelser og trends.

Måske har du selv nogle steder, du har hørt om og gerne vil besøge – men der findes også i forvejen planlagte food tours med guides, du kan tilmelde dig og købe plads på. Dem kan du læse mere om på Duglemmerdetaldrig.dk, hvor du i øvrigt også finder mange andre spændende madoplevelser. I hele landet.

Chokoladesmagning

Chocolate doesn’t as silly questions. Chocolate understands.

Derfor er chokolade også et hit hos virkelig mange – og er du også en af dem, er chokoladesmagning en oplagt madoplevelse. Der findes flere forskellige steder i landet, hvor du kan deltage i prøvesmagninger og nogle steder endda med konceptet “all you can eat”. Her kan du gå på opdagelse i en verden af chokoladekonfekt og prøve nye smagsvariationer – også de mere skæve.

Gå på opdagelse blandt ost og vin

Det bliver næsten ikke mere luksuriøst end en traditionel ost- og vinsmagning. Begge dele supplerer hinanden rigtig godt smagsmæssigt og det er også derfor, de kombinerede smagninger er så populære. Her kan du smage på specialoste og få serveret præcis de vine til, som komplimenterer de enkelte smagsnuancer perfekt. Det er især en særlig madoplevelse for dem, der aldrig har prøvet at få en perfekt afstemt vin. Det bringer nemlig oplevelsen op på et helt nyt niveau, når alting spiller sammen.

Ginsmagning

Gin er det nye sorte. I mange år blev det ikke regnet for noget særligt, men nogle drikkevarer har det med at få en ny revival. For nogle år siden var det portvin og inden da, gjorde specialøl deres indtog. Nu er det gin – og hvis du går bare en lille smule op i den særlige spiritus i forvejen, ved du også, at en gin ikke bare er en gin.

Er du til den dejlige smag af den oprindeligt hollandske drik, er ginsmagning en oplevelser for dig. Her får du mulighed for at smage en række forskellige varianter og måske få en ny favorit. Du kan både fine mikro-destillerier og barer, der tilbyder ginsmagning af flasker fra de mere kendte brands.

Book et gourmetophold

Der findes intet som et helt ophold med lækkerier til ganen. Her kan du, ofte i skønne omgivelser, nyde en 5-retters middag med masser af nye kulinariske oplevelser fra nogle af landets dygtigste kokke. Maden er anrettet så det er en fryd for øjet og de forskellige elementer nøje afstemt med hinanden smagsmæssigt.

Når aftenen går på hæld, kan du krybe i seng på det hotel, det gods eller den herregård, du har haft din madoplevelse på og stå op til ny med et lækkert brunchbord.

Du finder masser af ophold – og alle de andre madoplevelser på Duglemmerdetaldrig.dk