Sådan behandler du en lækker vin korrekt

Har du købt en Primotivo vin eller en anden lækker vin? Så er der flere ting, du bør have helt styr på, før du serverer den for dig selv, din partner, familien eller vennerne. Ikke nok med at du skal have de helt rigtige glas, bør du også vide, hvordan du skænker vinen. Derudover skal du naturligvis smage korrekt på vinen. 

De helt rigtige vinglas

Du bør ikke drikke vin af et hvilket som helst glas. Du får nemlig en langt bedre smagsoplevelse ved at drikke af et vinglas. Et vinglas bør være nærmest tulipanformet. Takket være glassets gode højde og smalle top kan du nemlig få glæde af de mange forskellige duftnoter, som en vin indeholder. 

Skænk vinen på den rette måde

Det er bedst, hvis du dekanterer vinen, inden du skænker den op i et vinglas. Der er hele tre gode grunde til, hvorfor du skal dekantere en vin. Først og fremmest bliver vinen iltet, og eventuelt bundfald skilles fra vinen. Sidst men ikke mindst ser en vin indbydende ud, når den serveres i en smuk karaffel. 

Smag korrekt på vinen

Der er ikke forskel på, hvordan du smager på en hvidvin, en rosévin eller en rødvin. Uanset hvilken vin du skal nyde, skal du starte med at tage en lille tår, som du lader blive i din mund i nogle få sekunder. Derved får du en god fornemmelse for vinens sødme, teksturen og syreniveauet. 

Du kan også gå lidt mere avanceret til værks ved at holde vinen i munden i 10 til 20 sekunder. På den måde får dine smagsløg den optimale mulighed for at blive aktiveret på bedste vis.