På en gourmet restaurant får du stillet mere end din sult. Du får også pirret din nysgerrighed, oplever helt nye smagskombinationer og bliver både imponeret og fascineret over de mange smagsnuancer, teksturer og konsistenser den kæmpe madverden har at byde på.
Et besøg på en gourmet restaurant bør derfor på mange måder sammenlignes med enhver anden oplevelse, fremfor et traditionelt restaurantbesøg.
Når man tager på traditionel restaurant, er det nemlig oftest for at få noget at spise, som smager godt.
Når man tager på gourmet restaurant, får man derimod en helhedsoplevelse fyldt med sanseindtryk: Syn, duft, smag og taktile fornemmelser, som er den af vores sanser der omhandler alt det, vi er i berøring med.
En gourmet restaurant udfordrer dine sanser
På de bedste gourmetrestauranter leger kokkene med smagssammensætninger og kombinationer, som passer sammen – men som samtidig fornyer og inspirerer.
Det er derfor, du ofte på gourmetrestauranter kan møde andre råvarer i din mad, end du måske er vant til: Fyrrenåleskud, blomsterblade, fermenterede fødevarer og utraditionelle kødudskæringer.
Selvom nogle retter kan lyde eksotiske og mere fornemme, end du måske er vant til, kan du roligt springe i med begge ben og tage sanseudfordringen op. Der er tænkt så meget over sammensætningerne, at de med garanti er velsmagende og helt perfekt komponerede. Det bevirker, at hver mundfuld har noget sprødt, blødt, syrligt, salt, fedt og friskt.
Er du generelt glad for de fleste smagsnuancer og ikke specielt kræsen, vil du med garanti kunne lide langt de fleste gourmetretter.
Gourmetmad mætter på trods af små portioner
Hvis du aldrig har været på en gourmet restaurant, og din eneste erfaring med oplevelser af denne slags er tv-udsendelser om Noma og Geranium, kan du måske spekulere over, om du overhovedet bliver mæt efter et besøg på en restaurant af denne kaliber.
Retterne er nemlig markant mindre, end du er vant til fra den lokale bøfrestaurant eller cafe. Der er dog ingen grund til at fortvivle – du skal nok blive mæt.
Først og fremmest fordi, du på en gourmet restaurant spiser flere retter. Normalt spiser du måske kun en eller to – men gourmetmad byder ofte på 5 retter og dertil godt brød og smør. Mængdemæssigt får du således maven fyldt op alligevel over de timer, du sidder ved bordet.
Samtidig er gourmetmad så smagspakket og intenst, at du hurtigere føler dig mæt. Mæthed er nemlig meget mere end fylde i maven, men også en fornemmelse af at dine sanser er blevet mættede. Det bliver de i langt højere grad med gourmetmad og mætheden er derfor en helt anden, end du er vant til, når du er ude at spise.
Har du stadig oplevelsen med at nyde et ægte gourmetmåltid til gode, kan det kun anbefales at prøve som et alternativ til den traditionelle middag ude i byen.