De fleste elsker det lækre, cremede brune chokoladepålæg – men der findes faktisk er sundere alternativ til Nutella.

Den traditionelle Nutella har eksisteret siden 1948, hvor en italiensk konfektmager, Ferrero, udviklede den lækre spise efter nogle lange krigsår med mangel på kakaobønner og dermed også chokolade. Ganske enkelt ved at blande hasselnødder, sukker, olie og små mængder kakao. Den første Nutella var fast i konsistensen og kunne skæres i skiver, der kunne lægges på brødet – ligesom pålægschokolade.

Ligesom vores dages pålægschokolade har det med at forsvinde før bollen eller rugbrødet, når det serveres for især børn, var det også problemet med den første Nutella. Derfor videreudviklede Ferrero produktet, så det fik den konsistens vi kender i dag.

Nutella er stadig lige så lækkert i dag som dengang – men i takt med at vi får mere og mere fokus på at levere sundere og mere ernæringsmæssigt korrekt, har Nutella måske fået lidt trange kår. Det er jo super lækkert, men desværre ikke nødvendigvis super sundt, når man arbejder på at få taljemålet ned eller bygge sine muskler op.

Men så er det jo heldigt, der netop findes et super godt – og lige så lækkert – alternativ til Nutella: Nemlig Proteinella.

Proteinella som alternativ til Nutella

Som navnet antyder, er Proteinella et smørepålæg der minder om Nutella, men indeholder en højere mængde protein. Noget som er vigtigt, når du træner eller eksempelvis følger en kostplan der skal indeholde en særlig proteinmængde på daglig basis.

Produktet indeholder 21 % såkaldt valleprotein – i modsætning til den traditionelle Nutella som indeholder 6% protein. Samtidig er sukkermængden også mindre, fordi produktet ikke er tilsat ekstra sukker og derfor udelukkende indeholder den mængde, som ingredienserne i forvejen har i sig. Det resulterer i et samlet kulhydratindhold på kun knap 7% mod Nutellaens 57%. Der er altså en del sparet på den front!

Men hvad så med smagen? Den har de tjekket hos Fitto.dk – klik her for at se testen.

Pas fortsat på kalorieindtaget

Som du sikkert allerede ér klar over, så ligger hemmeligheden i en varieret og sund kost i mængdebegrænsning.

Der er naturligvis mange aspekter i en sund kost og Proteinella kan absolut være et sundere alternativ til det traditionelle chokoladesmørepålæg – men kun hvis du fortsat nyder det i begrænsede mængder. Kalorieindholdet er nemlig nogenlunde ens i begge produkter og er for begges vedkommende over 500 kcal pr. 100 gram.

Tæller du kalorier, er det derfor værd at være opmærksom på. Husk dog at den ernæringsmæssige sammensætning er anderledes i Proteinella og at det derfor også kan være et godt alternativ i forbindelse med et vægttab, hvis blot du nøjes med at nyde det engang imellem. Ligesom det også gælder for Nutella generelt.

Brug Proteinella som du ville bruge din Nutella

Proteinella har masser af anvendelsesområder og du kan derfor bruge den nøjagtigt, som du bruger Nutella.

Der findes to slags traditionel Proteinella – en cremet udgave og en chunky variant med større bidder af hasselnødder. Du kan også finde en swirly variant med både hvid og brun creme.

Brug dem alle 3:

  • På brød
  • Som fyld i dine proteinpandekager
  • Som fyld i kager, f.eks. chokoladesnurrer
  • Som topping på skyr eller is
  • Som ingrediens i hjemmelavede proteinbarer eller shakes.

Find dem på Fitto.dk